JP Thijsseweg

Een dag op de JP Thijsseweg

Voor iedereen ziet een dag op de JPT er anders uit. De één werkt, de ander heeft een dagbesteding. Het team ondersteunt de bewoners dagelijks of meerdere keren per dag. Dit kan variëren van samen de dag opstarten tot het leren van grenzen aangeven. Er is 24 uur per dag iemand aanwezig, zodat bewoners op verschillende tijden van de dag begeleid kunnen worden.

De perfecte voorbereiding op ambulant wonen

Ik wilde weer proberen op mijzelf te gaan wonen, maar was daar nog niet klaar voor. Op de JPT kan ik mij in een veilige omgeving ontwikkelen om van mijn wens een realiteit te maken. Samen met de begeleiding werk ik dagelijks aan het verbeteren van mijn zelfstandigheid, zodat ik aan het eind van het traject klaar ben om alleen te gaan wonen. Je krijgt terug wat je erin stopt, dus als je erg gemotiveerd bent zul je veel uit de tijd op de JPT halen.

Maarten
Bewoner

Voor wie?

  • Jongvolwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis, verwante stoornissen en normaal intelligentieniveau.
  • Met indicatie GGZ Zorg Zwaarte Pakket 3, 4 of 5, gefinancierd via Wet Maatschappelijke Ondersteuning.
  • Met een beschermd of beschut wonen indicatie vanuit de WMO.

Locatievoorzieningen

  • 22 zelfstandige studio’s van circa 40 m2, met keuken, badkamer en balkon of tuintje.
  • 18 studio's voor mensen met indicatie beschermd wonen.
  • 4 studio's voor mensen met de indicatie beschut wonen.
  • Internet via glasvezel.
Het is mooi om ze te zien groeien

Het werken met deze doelgroep is altijd zeer gevarieerd. Er is veel verschil in het autisme onderling. Werken met deze bewoners vraagt onder meer: helder en duidelijk communiceren, je aanpassen aan hun tempo en stipt zijn in afspraken. Je inleven in hun wereld en denkwijze, dat proberen te begrijpen via navragen en in gesprek gaan met de bewoner en van daaruit steun bieden. We maken vaste afspraken met bewoners wanneer de begeleiding bij hen komt. Op deze momenten werken we aan doelen om zelfstandiger te worden. Elke bewoner formuleert zijn eigen doelen. De één wil nieuwe maaltijden leren koken, de ander wil oefenen met grenzen aangeven en bespreekt met ons de situaties waarin dit voorkwam. Het is mooi om ze daarin te ondersteunen en te zien groeien. Sommigen blijven altijd redelijk intensieve steun nodig hebben. Anderen kunnen na verloop van tijd ambulant gaan wonen, en in enkele gevallen zelfs geheel zelfstandig.

Marije
Coördinator